تبلیغات | بازاریابی | مدیریت برند

همراه ما باشید با مطالب علمی ، تحلیلی و کاربردی در زمینه تبلیغات ، بازاریابی و مدیریت برند

تبلیغات | بازاریابی | مدیریت برند

همراه ما باشید با مطالب علمی ، تحلیلی و کاربردی در زمینه تبلیغات ، بازاریابی و مدیریت برند

تبلیغات | بازاریابی | مدیریت برند
  • ۰
  • ۰

سنجش اثربخشی کمپین چهارشنبه سوری آرام با نگاهی به خودشیفتگی در رسانه های اجتماعی

پرده اول- پلاسکو در آتش سوخت. روزی سی ام دیماه ۱۳۹۵ پس از ۳ ساعت و نیم آتش سوزی، ساختمان قدیمی  تجاری تهران، “پلاسکو” فرومی ریزد و  خاطر بی احتیاطی و قدیمی بودن سیستم های امنیتی به تلی از خاکستر و آوار تبدیل می شود. در این میان تعدادی از آتش نشانان که برای خاموش کردن آتش و نجات جان حادثه دیدگان داخل ساختمان پلاسکو هستند، جان خود را از دست می دهند و شهید می شوند.
در یک اتفاق نادر حضور مردمی که برای کنجکاوی و گرفتن سلفی با ساختمان نیمه سوخته خود را به اطراف پلاسکو رسانده اند، سبب کندی امداد رسانی و در نهایت آسیب بیشتر به حادثه دیدگان می گردد.

حاشیه های ناراحت کننده به همراه موج خبری این فاجعه بزرگ هرلحظه در رسانه های جمعی و اجتماعی منتشر می شود و به سرعت هشتگ پلاسکو به یکی از ترندهای شبکه های اجتماعی تبدیل می شود. فداکاری آتش نشانان  حاضر در صحنه حادثه و تلاش های آنان برای نجات آسیب دیدگان و برخی از همکارانشان که گرفتار در آوار پلاسکو هستند، بیش از پیش آنها را در بطن جامعه محبوب می کند.

پرده دوم- پلاسکویی در مجاز ساخته می شود. پس از حادثه دلخراش پلاسکو، افراد و سازمان ها به پاس زحمات  آتش نشانان، زنده نگه داشتن یاد درگذشتگان این واقعه و حساس نشان دادن خود به رویدادهای اجتماعی، طرح های گوناگون و متعدد در نرم افزارهای پیام رسان نظیر تلگرام و رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذراند. حجم این تولید محتوا و به اشتراک گذاری بیش از حجم تصور است. تصاویر ابراز تسلیت، اینفوگرافی ها و ویدوئوهای ساخته شده همه در حال تقدیس آتش نشانان هستند و البته اشاره کوچکی نیز به امضای منتشر کننده دارند. به قدری این حرکت در برخی زوایا جنبه منفعت طلبانه به خود می گیرد، که کانال های تلگرامی “ایران ادز”،”کافه بازاریابی” و “تبلیغات و مدیریت برند” که مراجع تخصصی ارائه و نقد تبلیغات شرکت ها و سازمان ها هستند، در اقدامی هماهنگ هیچیک از طرح های تکریم آتش نشانان را به جهت آنچه استفاده ابزاری از این حادثه غم انگیز می پندارند، منتشر نمی کنند.

کانال های تلگرامی “ایران ادز”،”کافه بازاریابی” و “تبلیغات و مدیریت برند” که مراجع تخصصی ارائه و نقد تبلیغات شرکت ها و سازمان ها هستند، در اقدامی هماهنگ هیچیک از طرح های تکریم آتش نشانان را به جهت آنچه استفاده ابزاری از این حادثه غم انگیز می پندارند، منتشر نمی کنند.

پرده سوم- پلاسکو به چهارشنبه آخر سال پیوند می خورد. نزدیکی زمان حادثه پلاسکو تا مراسم چهارشنبه سوری که معمولا با حادثه های خونین همراه است و آتش نشانان و پلیس در آن بیش از مواقع عادی سال درگیر می شوند، بهانه ای می شود تا برخی از همان تولید کنندگان محتوای شبکه های اجتماعی پیشنهادی بدهند که جالب توجه و پسندیده است. اینکه آتش نشانان امسال به خاطر حادثه پلاسکو مضاعف خسته اند و چهارشنبه سوری را آرم برگزار کنیم.

این پیشنهاد مورد توجه خیلی از افراد و سازمان ها قرار می گیرد و مجددا ماشین “تولید محتوا و سپس وایرال” به کار می افتد و طرح های مختلفی در این زمینه ارائه و منتشر می شود. هشتگ #به_احترام_آتش_نشانان بیش از همه مورد استقبال قرار می گیرد و پوسترهایی با این هشتگ و نظایر آن در دست آدم معروفها و افراد عادی جامعه جلب نظر می کند و به سرعت عکس های آن روانه شبکه های اجتماعی می شود. از سوی دیگر آقای پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرام خود می گوید که برای خرید ترقه های خارجی هزینه نمی کند و چهارشنبه سوری را همچون گذشته های خیلی دور با روشن کردن آتش، قاشق زنی و پخش کردن شیرینی برگزار می کند. ملتی لایک و شیر می کنند.

ادامه مطلب